Hoe krijg je als man een hele horde aan leuke vrouwen bij elkaar? Simpel. Combineer lekker eten met jurkjes en killer heels en je zit gebakken. En toch was dat slechts een mooie bijkomstigheid voor Matthijs Sienot van HetkanWel, die op dinsdagavond 12 juni voor het eerst e

en avond Funshoppen organiseerde in Huis aan de Werf in Utrecht. Want waar het deze avond om draaide, was behalve pracht en praal, vooral een flinke portie feel good en fun.

Gekleed in een zwarte skinny, een wit truitje met zwarte streepjes en simpele accessoires stap ik op mijn aller-Chanelst het festival-slash-podiumhuis binnen. Rechts van mij verantwoorde kinderkleding, links damesmode van watMooi, in 2006 opgericht door Joke Bom, zakenvrouw van het jaar 2011. De keuze is gemakkelijk. Neuzend in de kledingrekken stuit ik op een paar kwalitatief prachtige basics in zachte pastels, chiffon blousjes en een enkele chino. Het is goed zoeken naar zakelijke items, maar volgens medewerker Sjoerd Roorda bestaat er in de volledige collectie genoeg aan blazers en broeken die naar kantoor kunnen worden gedragen. “Mooie mode voor en door mooie mensen. We willen duurzaam zijn leuk maken,” zo klinkt de filosofie van watMooi volgens Sjoerd. “Veel MVO-bedrijven blijven hangen in een soort bangmakerij. Wij willen juist de nadruk op het positieve leggen.”

Fun en Fashion
Een mindset die de immer optimistische Matthijs Sienot herkent. “Met HetkanWel laten we al op een edgy manier zien dat groener, eerlijker en leuker leven écht kan. Ook als het om fashion gaat. We signaleerden al een flinke tijd belangstelling naar duurzame kleding en hebben dat nu in de vorm van een event meer onder de aandacht gebracht.” Een bijzondere avond is het zeker. Want funshoppen? Wat houdt dat in hemelsnaam in? “Fun, fashion, eten, shoppen. Die elementen hebben we in één avond gestopt. Ga zo maar eens naar studio 3, dan maak je het zelf mee. Echt te gek!”

Salto’s en vragen
Treffende woorden, want de positieve energie loopt hoog op als Nils Roemer van Durf te Vragen en Waarmakerij zijn eerste half uurtje ‘stand-up inspiration’ houdt. Als een ware goeroe op het gebied van oneindige mogelijkheden deelt hij zijn drie belangrijkste levenslessen van de afgelopen vijftien jaar. “Trek niet aan dode paarden, maar doe iets waar je hart salto’s van maakt,” zo begint Roemer. Zijn tweede inzicht: waardebepaling achteraf. Met andere woorden, bepaal zelf welk bedrag je wilt betalen voor de dienst. Het leidde bij Roemer tot veel teleurstellingen op zijn bankrekening, maar de kernboodschap van ‘beginnen met geven’ blijft bij iedereen hangen.

Zijn laatste wijze les: vragen wat je wilt. “Mensen vinden het leuk om te helpen, maar weten niet wie hulp nodig heeft. Niet vragen om hulp laat dus flink wat potentieel onbenut.” Als hij ter illustratie de zaal vraagt wie er binnenkort jarig is, steek ik mijn hand op. “Wat wil je voor je verjaardag?” Het antwoord vliegt eruit: “Louboutins.” Terwijl Roemer mij niet begrijpend aankijkt, beginnen de vrouwen in de zaal steeds luider te gniffelen. Evengoed heb ik de test doorstaan. Want volgens Roemer weten veel mensen helemaal niet wat ze willen. Laat staan dat ze dus doen waar hun hart salto’s van maakt.

Ecofabulous
Kortom; beginnen met geven, weten wat je wilt en vragen wat je nodig hebt. Na deze inspirerende woorden begeef ik mij richting de schoenen en begrijp ik snel dat een paar killer heels ook duurzaam kan zijn. Peeptoes, pumps, sandaaltjes en enkellaarsjes; En& biedt overal de verantwoorde variant van aan. Stuk voor stuk elegant, vrouwelijk en sexy en ze lopen nog heerlijk ook. Een laatste bezoek aan het kledingrek op de begane grond sluit mijn avond af. Daar merk ik dat ik nog niet helemaal overtuigd ben van het fashiongehalte. Vooral de jurkjes lijken ietwat vormloos. Daar staat echter tegenover dat ik werkelijk geweldig mooie tassen, portemonnees en – zoals al eerder genoemd – basics tref die van zulke goede kwaliteit zijn, dat ze uitstekend passen bij de allure van een onafhankelijke zakenvrouw. Om mij heen wordt er dan ook flink gepast en geshopt. Chapeau Matthijs; missie geslaagd!

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Die killer heels daar loop ik nog over te denken, ook voor je feestje a.s. zaterdag.
    Maar de lessen van Nils Roemer, die neem ik graag over: leren geven met vallen en opstaan. En vragen wat je wilt. Hele mooie thema’s die ons weer even aan het denken zetten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu